Frågor & svar

Traderas Klasskassa

  • Vem får sälja med klassens kampanjkod?

Vem som helst som vill bidra till er klasskassa kan sälja med kampanjkoden. Syskon, vänner, mor- och farföräldrar, helt enkelt alla som har något att sälja och vill hjälpa till.

  • Hur länge är klassens kampanjkod giltig?

En kampanjkod är giltig 12 månader från det att man startar en klasskassa.

  • Hur fungerar Traderas integrerade betalsätt?

Med Traderas integrerade betalsätt får ni in pengarna från varje persons försäljning till kampanjledarens bankkonto. Med kampanjkoden hamnar alltså pengarna i er klasskassa oavsett vem som lägger upp annonsen.

  • Vem betalar frakten?

När du skapar din annons får du välja mellan olika fraktalternativ och uppskatta hur mycket frakten kommer att gå på. Vanligtvis är det köparen som betalar frakten genom att betala in slutpris + fraktkostnad till säljaren. Då pengarna i detta fall går direkt in till klassens gemensamma konto så blir det du som säljare som får stå för fraktkostnaden. Se det som ett bidrag till insamlingen! Ett tips för att locka fler köpare är att erbjuda ”fri frakt” som alternativ.

Vill du ha hjälp att beräkna fraktkostnaden? Använd dig av Traderas fraktkalkylator, du hittar den här.

  • Vi startade vår klasskassa och la upp minst 10 annonser innan den 30 november 2016. Hur länge gäller erbjudandet om provisionsfri försäljning?

Om ni anmälde er klasskassa och la upp minst 10 annonser innan den 30 november 2016 är er försäljning provisionsfri 12 månader från det att ni fick er kampanjkod.

  • Vilket betalningsalternativ ska jag välja när jag skapar min annons för att pengarna ska gå direkt in på klassens gemensamma konto?

Oavsett vilka betalningsalternativ du anger i din annons kommer pengarna gå till ert gemensamma konto för klasskassan. Det enda som krävs är att du anger klassens kampanjkod när du lägger upp annonserna.

 

Har du andra frågor eller funderingar kring Traderas Klasskassa? Klicka här för att komma i kontakt med oss.