Betala tryggt och smidigt med

Traderas betallösning

När du säljer varor på Tradera betalar dina köpare smidigt med kontokort eller PayPal direkt på Tradera. Du får sedan betalningen till ditt bankkonto (Klasskassans gemensamma konto) inom 1-2 bankdagar.

Lägg upp en annons som du vill sälja på Tradera. Säljer du till förmån för en klasskassa så uppger du klasskassans kampanjkod i samband med att du lägger upp din annons. När varan säljs betalar köparen med kontokort eller PayPal. Vi meddelar dig när varan är betald och då är det dags för dig att skicka varan till köparen. Pengarna mellanlandar först hos Tradera. För att betalningen ska bli utbetald till klasskassans gemensamma bankkonto behöver du som ansvarig gå in i Mitt Tradera och ange vilket bankkonto alla pengar ska gå till.

Om du säljer i eget syfte utöver klasskassan så kommer nu även betalningar från den försäljningen att gå in på detta bankkonto. Vill du inte ha det så föreslår vi att någon annan som ej redan är medlem på Tradera skapar ett konto och blir ansvarig för klasskassan.

Hur vet köparen hur den ska betala?
När din auktion eller fast pris annons avslutas meddelar vi köparen att det är dags att betala. Köparen får en länk via vinnarmejlet där den kan klicka sig vidare för att betala med kort eller Paypal direkt på Tradera. Köparen kan även gå direkt via Mitt Tradera och betala för varan.

Hur och när får jag pengarna?
När köparen har betalat får ni pengarna utbetalt från Tradera inom 1-2 bankdagar. Klasskassans gemensamma bankkonto, som ni vill ha utbetalt till, anger du som ansvarig i ‘Mitt Tradera’ -> ‘Mitt konto’ -> ‘Inställningar’ -> ‘Betalning’. För din säkerhet kräver vi att du bekräftar dig med BankID när du anger ditt bankkonto.

Varför behöver jag verifiera mig med Bank ID?
Traderas betallösning kräver högre säkerhet så därför behöver du bekräfta dig med BankID när du anger bankkontot för klasskassan. Kontakta din bank för mer information och för att skaffa BankID.

Vad gör jag om jag inte har Bank ID?
Kontakta din bank för hjälp med att skaffa BankID.

Hur hanterar jag samfrakt?
Om en och samma köpare har köpt flera varor från dig så betalar köparen för alla varor via Tradera.  Om du och köparen sedan kommer överens om ett samfraktsbelopp som är lägre än det köparen betalat för den sammanlagda frakt är det upp till dig som säljare att återbetala överstiget belopp till köparen.

Hur ser jag vilken betalning som gäller vilken auktion?
När köparen har betalat för varan kommer den annonsen att markeras som betald under dina sålda varor i Mitt Tradera. Du får även ett mejl från Tradera som bekräftar att varan blivit betald. Utbetalningen till ditt bankkonto att markeras med följande referens: TRA”objektsnummer”/om du har privatbutik är referensen: TRA”ordernummer”.

Kommer det kosta något för mig som säljare?
Tradera tar inga avgifter för säljaren då den får betalat med kort eller PayPal.

Kostar det något för köparen?
Tradera tar inga avgifter för köparen då den betalar med kort eller PayPal.

Måste både säljare och köpare ha ett PayPal-konto?
Som köpare kan du välja om du vill betala med kort eller med PayPal, antingen behöver du ha ett PayPal-konto sedan tidigare eller så kan du skapa ett i samband med betalningen. Som säljare behöver du inte tänka på hur köparen betalar – oavsett går pengarna till klasskassans gemensamma bankkonto som den ansvarige angett i Mitt Tradera.

Kan jag använda mig av andra betalsätt?
Det går inte att använda andra betalsätt, utan du kommer få pengarna direkt till ditt bankkonto när köparen har betalt (alternativt klasskassans gemensamma bankkonto om du säljer med en kampanjkod för klasskassan).

Jag har tidigare kunnat använda andra betalsätt, varför kan jag inte använda det nu?
Vi har en ny integrerad betallösning som både är trygg och smidig. Vi vill att våra medlemmar ska ha den allra bästa upplevelsen av Tradera, det innebär att du kan komma att ha vår nya betallösning om du är nyregistrerad medlem, om du inte har sålt på ett tag eller om du är ansvarig för en klasskassa.

I samband med att du lägger upp din första annons godkänner du villkoren för Traderas betallösning.